Een oase van ontspanning en luxe, exclusief voor vrouwen 
 
Schoonheidsspecialist in het centrum van Alkmaar

Het effect van stress op je huid

Dat stress slecht is voor onze gezondheid, dat weten we allemaal. De effecten van stress op de huid zijn echter minder bekend. 

In dit artikel beantwoord ik daarom een vraag die ik vaak krijg in mijn salon: Wat doet stress met de huid?

Cortisol en je huid

Wanneer je gestrest bent, produceert je lichaam meer van het hormoon cortisol. Dit hormoon kan ontstekingen veroorzaken en de talgproductie stimuleren. Dit overtollige talg kan vervolgens zorgen voor verstopte poriën en puistjes.

Stress en huidveroudering

Stress kan leiden tot veranderingen in je huidskleur en textuur. De huid wordt doffer en rimpels komen duidelijker naar voren. Een belangrijke oorzaak hiervoor is dat je lichaam collageen en sneller afbreekt dan in ontspannen toestand. Je huid verouderd dus daadwerkelijk sneller. 

Bestaande huidaandoeningen

Stress alleen is niet genoeg om huidaandoeningen zoals rosacea, eczeem en psoriasis te veroorzaken. Heb je echter aanleg voor, of last van één van deze aandoeningen, dan kan stress de bestaande aandoeningen aanwakkeren en verergeren. 

Stressbeheersing

Het verminderen van stress helpt om de productie van cortisol te remmen. Hierdoor nemen de negatieve effecten van corisol op je huid af. Stress ervaren is meestal geen keuze. 

Het actief verminderen van stress kan daarom een uitdaging zijn. Bekende methoden zijn lichaamsbeweging of iets doen waar je van geniet, even lekker voor jezelf kiezen.

Huidverzorging en stress

Juist als je stress ervaart is een goede huidverzorgingsroutine van belang. Stress kan je huid uit balans brengen en de inmiddels bekende huidproblemen veroorzaken. 

Reinig je huid daarom dagelijks, hydrateer goed en gebruik producten die passen bij jouw huidtype. Houdt je huid tijdens deze periode extra in de gaten. 

Stralend van binnen, stralend van buiten

Een gezonde geest gaat hand in hand met een stralende huid. Dit is een belangrijke reden voor mij om tijdens jouw behandeling niet alleen aan directe huidverbetering te werken.

Ontspanning is een belangrijk onderdeel van al mijn schoonheidsbehandelingen. Bij iedere behandeling worden al je zintuigen aangezet om lichaam en geest tot rust te brengen.

De rustgevende klanken op de achtergrond, de gedimde verlichting, de diep ontspannende geuren en natuurlijk de heerlijke massage die bij iedere behandeling is inbegrepen. Allemaal om jou volledig te laten ontspannen.

Gezichtsbehandelingen
Lichaamsbehandelingen
 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram